HEFTRUCK

Heftruck chauffeur

 

Een heftruck cursus is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat heftruckchauffeurs de benodigde kennis en vaardigheden hebben om veilig en efficiënt te werken. Het is de verantwoordelijkheid van werkgevers om ervoor te zorgen dat hun personeel getraind is om ongevallen en letsel te voorkomen. Een heftruck is een krachtige machine die grote lasten kan tillen en verplaatsen, dus het is van vitaal belang dat bestuurders weten hoe ze de machine veilig en efficiënt kunnen bedienen. Een heftruck cursus kan helpen bij het verminderen van ongevallen op de werkplek, het verminderen van schade aan eigendommen en het verhogen van de productiviteit.

 

Voor wie is de cursus:

 

Een heftruck cursus is bedoeld voor medewerkers die werken in omgevingen waar heftrucks worden gebruikt, zoals distributiecentra, magazijnen, fabrieken en bouwplaatsen. Dit omvat:

  • Heftruckchauffeurs die nieuw zijn en nog geen certificering hebben behaald.
  • Ervaren heftruckchauffeurs die hun veiligheidsvaardigheden willen aanscherpen en hun kennis willen bijwerken.
  • Werknemers die naast hun werk als heftruckchauffeur ook andere taken in het magazijn of distributiecentrum uitvoeren, zoals het laden en lossen van goederen.
  • Werknemers die toezicht houden op de veiligheid in het magazijn of distributiecentrum, zoals supervisors of magazijnmanagers, zodat ze weten wat de risico's zijn van werken met een heftruck en effectiever kunnen communiceren en toezien op de veiligheid.

 

Het is de verantwoordelijkheid van werkgevers om ervoor te zorgen dat hun heftruckchauffeurs een training en certificering hebben ontvangen voordat zij de heftruck bedienen.

 

Zodra u een heftruckcertificaat hebt behaald mag je hiermee 5 jaar lang een heftruck besturen. De geldigheid van een heftruckcertificaat is namelijk 5 jaar. Na deze 5 jaar moet je het heftruckcertificaat verlengen. U kunt dan de herhalingscursus volgen!

 

Voor meer informatie of de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via email en dan kunnen we u verder helpen.